zondag 10 januari 2016

Detox vijf-en-een-half-daagse

Hallo!

Afgelopen week hield ik samen met een groepje een detox week.
Geen e-nummers, geen koffie, geen (toegevoegde) suikers, meer groenten en fruit, meer bewegen, veel drinken (water en kruidenthee).

Dag 1: Maandag startte ik mijn dag met warm water met citroensap. Hoewel bewegen voor mij lastig is, heb ik een groot stuk gelopen (het lukte mij om 1,5 km te lopen! Ik zit deels in een rolstoel/ scootmobiel dus dit is voor mij topsport).
Na mijn wandeltocht at ik een schaaltje kwark met fruit.

Tussen de middag at ik een heerlijke spinaziesalade met gerookte zalm. Die ga ik zeker nog eens maken. (Vind hier het recept).

'S avonds aten we een schnitzel, en zoete aardappelen en sperziebonen uit de oven. (Het recept vind je hier. Het recept heb ik wat aangepast. Ik heb de sperziebonen voorgekookt, de zoete aardappelen warmer gezet in de oven (200 graden), en wat besprenkeld met sojasaus van Kikkoman (deze is e-nummer vrij). De laatste 10 minuten voegde ik de sperziebonen pas toe.


Als tussendoortje heb ik nog een banaan en een appel op.

Ik dronk vandaag 2,45 liter water en 1,2 liter kruidenthee
U
* * * *

Dag 2; Dinsdag ik startte de dag wederom met warm water met citroen. Benieuwd waarom ik elke dag start met warm water met citroen? Lees hier over de voordelen.
Verder heb ik de avond ervoor wat pitten en noten en gedroogd fruit laten weken, en ontbeet ik met een schaaltje yoghurt met deze mix en daarbij nog appel en banaan. Het recept vind je hier.

Mijn lunch was een verrukkelijke sperziebonensalade, deze maakte ik in de loop van de ochtend al klaar zodat het niet te warm meer zou zijn rond lunchtijd. Ik maakte tevens ook al groentebouillon voor morgen, omdat ik morgen wat krapper in tijd verwacht te zitten. Ik gebruikte hier een recept uit het boek (hoe toepasselijk wat naam betreft) "Koken met Karin 2". Ik zag dat ze het recept voor deze bouillon ook online had staan dus die kan ik met jullie delen.
Tussendoor maakte ik wederom een wandeling van 1,5 km.

'S avonds aten we pilav van quinoa. Een redelijk receptje, zeker niet vies, maar maak hem niet nog een keer. Na het eten nam ik nog een heerlijk peer.Als tussendoortje at ik nog de halve appel en halve banaan wat over was van het ontbijt.

Ik dronk vandaag 2,2 liter water en 1,8 liter kruidenthee.

* * * * 

Dag 3: Woensdag. Ik startte wederom weer met warm water en citroen.
Daarna maakte ik een opnieuw een wandeling, maar maakt een afstand inschattingsfout.
Daardoor kwam ik op een record  van 1,9 km, in 6 jaar heb ik nog nooit zo'n stuk gelopen. Het laatste stuk ging wel erg moeilijk, en bij thuiskomst kon ik niet eens meer blijven staan om mijn jas uit te trekken en heb ik eerst een half uurtje met jas aan op de bank gezeten. Maar trots was ik wel!
Daarna beloonde ik mezelf met een ontbijt smoothie van ananas, bleekselderij en sinaasappel.

Ik lunchte met een receptje wat ik kreeg van 1 van de vrienden die ook mee doet aan de detox. We hebben een app groepje waar we elkaar een beetje bemoedigen en elkaar receptjes doorgeven.
Ik maakte een tortilla met zoete aardappel. Ik vond werkelijk verrukkelijk! Een aanrader.

Overdag maakte ik het diner alvast klaar, gezien we eind van de dag nog een afspraak hadden. Ik maakte daar gisteren al groentebouillon voor, en vandaag gebruikte ik deze bouillon voor een pompoensoep. Dit recept haalde ik uit hetzelfde boek als de groentebouillon "Koken met Karin 2"
Helaas kreeg ik op de avond wel trek, dus at ik nog wat wortelsAls tussendoortje at ik stukjes ananas, een peer en een paar wortels.

Ik dronk vandaag 1,7 liter water en 1,8 liter kruidenthee.

* * * * 

Dag 4; Donderdag: Bijna op de helft! Ik startte weer met mijn citroen-watertje
En ik ontbeet met een schaaltje kwark met fruit.

De middag at ik wederom weer de spinazie salade met gerookte zalm. Ik had nog wat zalm over, en het was zeker geen straf om dit nog een keer te mogen eten.

Omdat het erg regende maakte ik pas eind van de middag een wandeling. Maar wel weer 1,5 km.

Omdat ik s avonds alleen zou zijn wilde ik iets maken wat mijn man niet lekker vind. Ik koos een receptje "Aubergines met feta uit de oven" dat was alleen niet helemaal mijn ding (en bovendien was de onderste helft van de aubergine niet gaar. Dus uiteindelijk eindigde ik met zoete aardappel en sperziebonen uit de oven. Dit at ik maandag ook, maar was het enige wat ik nog compleet in huis had, en gezien de tijd (19.00 uur) "snel" kon maken, ik nam daar een stukje tilapia bij. En als toetje at ik een peer.Ik at vandaag geen tussendoortjes

En ik dronk vandaag 2,2 liter water en 2 liter kruidenthee.

* * * * 

Dag 5: vrijdag. Ik startte met een warm watertje met citroen.
Als ontbijt maakte ik een "apple-crumble-appeltaart" en at daar yoghurt bij. Erg lekker!

Met de lunch maakte ik een sperziebonensalade. Ik at deze eerder die week ook al, maar hij was zo lekker dat ik hem nog eens maakte.
Na de lunch maakte ik een wandeling van weer 1,5 km, omdat ik veel pijn vandaag ging dit erg moeizaam.

Vandaag had ik ook wel even een dipje. Kwam zeker ook omdat ik vandaag erg moe was, en pijn had, de combinatie met detox is dan niet zo optimaal ;-) Maar trots dat ik ben blijven volhouden.

's Avonds maakte ik zalm met rosenvalaardappelen uit de oven, en we aten daar tuinerwten bij. Een "makkelijke" maaltijd, maar was ook even het meest haalbare voor vandaag


Als tussendoortje at ik een banaan, en 's avonds nog geroosterde pompoenpitten.
Dat laatste is een beetje droog, maar niet echt vies.

Ik dronk vandaag 2,2 liter water en 2,4 liter kruidenthee. Dat word vaak naar het toilet vannacht vrees ik ;-)

* * * * 

Dag 6; zaterdag. Ik startte weer met warm water met citroen. Het ontbijt was dit keer een Blauwe Bessen crumble met havermout.

De lunch bestond uit een makreelsalade. Deze maakte ik al een hele tijd terug eens, een heerlijke favoriet!

Omdat ik de tweede dag op rij erg veel pijn had besloot ik mijn detox hierbij te laten. Het lang in de keuken staan was nu gewoonweg niet goed meer haalbaar.

Het doel van mijn detox was dat ik weer een beetje "schoon" het jaar zou beginnen na alle oliebollen, kerstdiners en lekkere dingen. Het was tevens mijn eerste detox. Met af en toe wat biologisch vlees (dit mag officieel niet) vond ik het best goed te doen. Ik at ook echt lekker en dat scheelt enorm veel.
Nadeel vond ik wel dat ik sommige dagen het gevoel had alleen maar in de keuken te staan. Desondanks dat ik eerder heb moeten stoppen vond ik het al met al een geslaagde week.

Liefs Karin xx


PS. Can't read Dutch? Use the translator in the sidebar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie. Ik vind het erg leuk om deze te krijgen en te lezen!

Liefs karin